Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Een volle en aangename rode wijn met tonen van rijp rood fruit zoals kersen en bramen en licht kruidige aroma’s. In de smaak vol en rond met zachte tannines. De afdronk is intens en lang. |
Jaargang: |
2021 |
Serveer suggesties: |
Lekker bij een stevige lasagne, Groningse droge worst, varkenshaas, kalfsrack en als avondwijn. |
Serveer temperatuur: |
15-17° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
4 - 5 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Merlot en Cabernet Franc |
Oppervlakte wijngaard: |
49,5 ha. |
Bodem samenstelling: |
Klei en gesteente |
Opbrengst per ha.: |
70 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Dit nog jonge wijnhuis is opgericht in 2013 en heeft ongeveer vijftig hectare aan wijngaarden. Giannitessari won met zijn wijnen vele prijzen en ziet het productieproces en de resulterende wijn als kunst en de wijnmaker als kunstenaar. |
Streek: |
Veneto |