Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Rijke en volzoete witte wijn uit Zuidwest Frankrijk. De wijn stuift het glas uit en heeft een brede geconcentreerde geur van gekonfijt fruit en honing. |
Jaargang: |
2021/2022 |
Serveersuggesties: |
Te combineren met pittige kazen, romige desserts of als afsluiter van de avond. |
Serveertemperatuur: |
6-8° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
5-6 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
80% Gros Manseng, 20% Petit Manseng |
Oppervlakte wijngaard: |
100 ha. |
Bodemsamenstelling: |
kalkhoudende kleigrond |
Opbrengst per ha.: |
50 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Vignoble Ferret. De wijnmaker is eigenaar Dominique Ferret. |
Streek: |
Gebied in het zuid-westen van Frankrijk waar ment name witte wijnen (91%) worden geproduceerd. In dit gebied worden van oudsher ook de wijnen gemaakt waarvan de bekende Armagnac gestookt wordt. De bodem is alluviaal met klei en zand en het klimaat staat onder invloed van de Atlantische Oceaan met een nat voorjaar en voor de rest relatief koel en zonnig. |
Vignoble Ferret IGP Côtes de Gascogne doux
- Frankrijk
- zoet
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl