Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Rijke geur met tropisch fruit en tonen van citrus en een tikje hout. In de smaak ondersteund met een krachtige en volle smaak met iets romigs. In de afdronk tonen van honing en een mooie finale. |
Jaargang: |
2022/2023 |
Serveersuggesties: |
Lekker bij een wrap met zalm, kalfsgehakt, quiche lorraine, kruidige kaasjes en als aperitief. |
Serveertemperatuur: |
8-10° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
3 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
chardonnay |
Oppervlakte wijngaard: |
13 ha. |
Bodemsamenstelling: |
klei en kalksteen |
Opbrengst per ha.: |
74 hl. |
|
|
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Domaine de Guillaman uit de Gascogne is een klein familiebedrijf uit Gondrin wat ligt tussen Bordeaux en Toulouse. Wijnmaker en eigenaar Dominique Ferret heeft een ruime ervaring en hij is de 6e generatie op rij van zijn familie die deze traditie voortzet. Zijn wijnen worden hoog gewaardeerd om zijn eigen stijl en karakter. Bijzonder is het feit dat Dominique al wees is vanaf zijn 5e levensjaar en opgevoed is door zijn grootouders. Grootvader komt te overlijden als Dominique 17 jaar oud is en vanaf dat moment staat hij er helemaal alleen voor. |
Streek: |
Sud Ouest ligt in het zuid-westen van Frankrijk waar met name witte wijnen (91%) worden geproduceerd. In dit gebied worden van oudsher ook de wijnen gemaakt waarvan de bekende Armagnac gestookt wordt. De bodem is alluviaal met klei en zand en het klimaat staat onder invloed van de Atlantische Oceaan. De streek heeft daardoor een zeeklimaat met een nat voorjaar en is de rest van het jaar relatief koel en zonnig. |
Vignoble Ferret Chardonnay
- Frankrijk
- droog
Advies nodig?
Neem dan snel contact met ons op.
Wij zijn 24/7 bereikbaar.
0512-361951info@wijnhuismachiel.nl