icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Wijngaard Weingut Tschida

Weingut Tschida Eiswein

€26,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze aangename en geurige wijn heeft aroma’s van fruitbrood, een hint lavendel, verse gember en tonen van citrus. Het speelse en levendige karakter weerspiegelt de druivensoort heel goed. Op het palet komen aroma's van tropisch fruit en de zoete tonen van de Muscat-druif naar voren met een verfijnde frisheid.

Jaargang:

2015

Serveer suggesties:

Te combineren bij ijsdesserts, blauwader-kazen, fruitdesserts en bij desserts met limoen.

Serveer temperatuur:

6-8° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

9 Jaar

 

Wijngaard

Druif:

Gelber Muscateller

Oppervlakte wijngaard:

4 ha.

Bodem samenstelling:

Klei en zand

Opbrengst per ha.:

3 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Het verhaal van dit wijnhuis begint in 1982, wanneer er begonnen werd met het maken van de allereerste wijnen. Toentertijd was het maken van wijn een nevenactiviteit. In 1993 besloten ze om zich volledig te storten op het maken van wijn. Inmiddels heeft dit familiebedrijf 40 hectare aan wijngaarden.

Streek:

Burgenland

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden