icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp

Weingut Kellner Grüner Veltliner

€10,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Een verfrissende en levendige wijn met aroma's van gele appel en exotisch fruit. Zeer aangenaam en licht verteerbaar.

Jaargang:  

2019

Serveer suggesties:

Een heerlijke zomerwijn en een volwaardig aperitief, ook lekker bij de borrel, voorgerechten, lichte salades etc.

Serveer temperatuur:

10-12° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

100% Grüner Veltliner

 

 

Bodem samenstelling:

De wijnstokken staan voornamelijk aangeplant op een onderbodem van Urgestein, leem en löss.

 

 

 

 

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Gelegen aan de voet van de Manhartberg, ligt het charmante dorpje Pulkau, waar de familie Kellner al sinds 1684 gevestigd is. Bodem en klimaat zijn belangrijke sleutelwoorden voor Weingut Kellner. Eeuwenoude tradities vormen in combinatie met de hedendaagse moderne technologie de basis van het bedrijf. Er staan verschillende druivenrassen aangeplant in het gebied, maar de Grüner Veltliner speelt een absolute hoofdrol in de vinificatie van kwaliteitswijnen. Er wordt door de familie veel werk in de wijngaarden verricht, om een zo'n hoog mogelijke standaard neer te zetten. De vinificatie is geheel temperatuur gecontroleerd.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden