icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Vite Colte Roero Arneis D.O.C.G. Villata

Vite Colte Roero Arneis D.O.C.G. Villata

€10,50

Serveren en proeven

Proefnotities:

Aangename en elegante witte wijn gemaakt van de Arneis-druif. De wijn heeft tonen van licht exotisch fruit en is uiterst fris. In de smaak ondersteund met een frisse zuurbalans en een prettig karakter.

Jaargang:

2020

Serveer suggesties:

Uitstekend als aperitief, bij schaal- en schelpdieren en bij een zomerse salade.

Serveer temperatuur:

6-8° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Arneis

Oppervlakte wijngaard:

9,5 ha.

Bodem samenstelling:

kalkhoudende mergelbodem

Opbrengst per ha.:

56 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Het prachtige wijnhuis Vite Colte ligt in het hart van Piemonte, namelijk in het dorpje Barolo. Met gepassioneerde medewerkers worden hier wijnen voor de lokale en de internationale markt gemaakt. Kwaliteit staat daarbij voorop. Hun bedrijfsfilosofie is helder: alleen wijnen met DOC en DOCG classificaties. De moderne wijnmakerij staat symbool voor een vooruitstrevend bedrijf in beweging met tegelijkertijd ongelooflijk veel passie en respect voor de rijke, ambachtelijke geschiedenis van de streek. Dit alles wordt aangestuurd vanuit het wijndomein gelegen te midden van de wijngaarden in Barolo; zo heeft Vite Colte haar wortels letterlijk en figuurlijk in de wijn.

Streek:

Piemonte betekent 'aan de voet van de bergen'. Een toepasselijke naam, want het gebied ligt aan de voet van de Alpen. Het gebied rond Turijn is een belangrijk industrie­gebied. Hierdoor valt de wijnbouw niet zo op. Toch is het een van de belangrijkste wijngebieden van Italië. Naast bekende DOCG wijnen als Barolo, Barbaresco en Moscato d'Asti komen ook prettige geprijsde DOC wijnen voor.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden