icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Vite Colte Gavi DOCG Aureliana

Vite Colte Gavi DOCG Aureliana

€10,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Aangename en elegante witte wijn gemaakt van de Cortese-druif. De wijn heeft aroma’s van bloemen en rijp wit fruit. In de smaak ondersteund met een frisse zuurbalans en plezierig karakter.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Uitstekend als aperitief, bij visgerechten en bij schaal- en schelpdieren.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

cortese

Oppervlakte wijngaard:

6,5 ha.

Bodem samenstelling:

kalkhoudende mergelbodem

Opbrengst per ha.:

50 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Het prachtige wijnhuis Vite Colte ligt in het hart van Piemonte, namelijk in het dorpje Barolo. Met gepassioneerde medewerkers worden hier wijnen voor de lokale en de internationale markt gemaakt. Kwaliteit staat daarbij voorop. Hun bedrijfsfilosofie is helder: alleen wijnen met DOC en DOCG classificaties. De moderne wijnmakerij staat symbool voor een vooruitstrevend bedrijf in beweging met tegelijkertijd ongelooflijk veel passie en respect voor de rijke, ambachtelijke geschiedenis van de streek. Dit alles wordt aangestuurd vanuit het wijndomein gelegen te midden van de wijngaarden in Barolo; zo heeft Vite Colte haar wortels letterlijk en figuurlijk in de wijn.

Streek:

Piemonte betekent 'aan de voet van de bergen'. Een toepasselijke naam, want het gebied ligt aan de voet van de Alpen. Het gebied rond Turijn is een belangrijk industrie­gebied. Hierdoor valt de wijnbouw niet zo op. Toch is het een van de belangrijkste wijngebieden van Italië. Naast bekende DOCG wijnen als Barolo, Barbaresco en Moscato d'Asti komen ook prettige geprijsde DOC wijnen voor.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden