icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Vinigalicia Lagar de Deuses

Vinigalicia Lagar de Deuses DO Monterrei Godello

€9,95
€8,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze witte wijn heeft een lichtgele kleur in combinatie met een rijke geur van amandelen, exotisch fruit en tonen van hooi. De rijke smaak wordt ondersteund door milde zuren en een krachtig karakter.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Bij gepocheerde kip, bij asperges, salade niçoise en als aperitief.

Serveer temperatuur:

10-12° C

Houdbaarheid na oogstjaar:

3-4 jaar

 

Wijngaard

Druif:

Godello

Oppervlakte wijngaard:

60 hectare

Bodem samenstelling:

Graniet bodem met schist en alluviale afzetting.

Opbrengst per ha.:

37,50

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Vinigalicia

Streek:

Het wijngebied Monterrei ligt in de vallei van de Támega rivier, één van de zijrivieren van de Duero. In Portugal gaat deze verder als Douro en mondt uit bij Oporto in de Atlantische Oceaan. Dit is het domein van de druivensoorten Mencia voor de blauwe druiven en Godello voor de witte druiven. Deze druiven geven in combinatie met het klimaat en bodemgesteldheid bijzondere wijnen met een geheel eigen stijl.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden