icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Terre da Vino DOC Malvasia

Terre da Vino DOC Malvasia

€7,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Een aangename geur van sappig rijp fruit. In de smaak eerst een milde mousse, direct gevolgd door sap en rood fruit in combinatie met een fraaie en fijne balans tussen zoet en frisheid.

Korte omschrijving:

Mousserende specialiteit uit de Piemonte met een zoet karakter.

Serveer suggesties:

Heerlijk als aperitief, bij voorgerechten en bij lichte nagerechten met fruit.

Serveer temperatuur:

6-8° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

malvasia

Oppervlakte wijngaard:

90 ha.

Bodem samenstelling:

kalkbodem

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Terreda Vino is een coöperatie van 2600 wijnbouwers, die in het totaal 4500 hectares aan wijngaarden in bezit hebben. Deze wijngaarden liggen verspreid over de DOC en DOCG gebieden van Piëmonte.

Streek:

Specialiteit uit het noordelijke Italiaanse wijngebied Piëmonte.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden