icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Tenuta San Giorgio Winery

Tenuta San Giorgio Prosecco rosé

€9,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze Prosecco-rosé heeft een lichtroze kleur met in de geur rijp rood fruit en iets van rijpe appels. In de smaak eerst een fijne maar stevige mousse daarnaast komt het rijpe zachte fruit tot leven met zachte zuren en een fijne afdronk.

Jaargang:

2020

Serveer suggesties:

Als aperitief, bij frisse salades, lichte vis- en vleesgerechten en bij zachte kazen.

Serveer temperatuur:

6-8° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Glera en Pinot Noir

Oppervlakte wijngaard:

16 hectare

Bodem samenstelling:

kiezels

Opbrengst per ha.:

89 hl

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Sinds de 70er jaren van de vorige eeuw is het prestigieuze estate in het bezit van de Tombacco familie. Na een omvangrijke renovatie is het een voorbeeld van kwaliteit voor de regio en het visitekaartje van de familie. Voor de toekomst zijn er al concrete plannen om een eco-centrum te bouwen.

Streek:

De provincie Treviso ligt in de regio Veneto. Dit ligt in het uiterste Noordoosten van Italië en Venetië ligt op slechts een steenworp afstand. Dit is het hart waar de mousserende wijn prosecco wordt gemaakt. Daarnaast worden hier ook fraaie stille wijnen gemaakt van bekende en wat onbekendere druiven.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden