icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Tenuta San Giorgio

Tenuta San Giorgio DOC Treviso Prosecco

€10,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze prosecco heeft een zilvergele kleur. Aangename en plezierige mousserende wijn met veel mousse. In geur en smaak rijpe appels, tropisch fruit en een lichte toets van honing.

Jaargang:

nvt

Serveer suggesties:

Lekker als terraswijn, bij schaal- en schelpdieren, zachte kazen en bij Aziatisch eten.

Serveer temperatuur:

4-6° C.

 

Wijngaard

Druif:

Prosecco

Oppervlakte wijngaard:

19 hectare

Bodem samenstelling:

Alluviale afzetting met gravel en kiezels

Opbrengst per ha.:

95

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Sinds de 70er jaren van de vorige eeuw is het prestigieuze Estate in het bezit van de Tombacco familie. Na een omvangrijke renovatie is het een voorbeeld van kwaliteit voor de regio en het visitekaartje van de familie. De wijngaarden en het estate liggen op 'Grave di Papadopoli', een eiland in de rivier de Piave. Door de alluviale aanvoer van materiaal door deze rivier, is de bodem rijk aan voedingsstoffen. Daarnaast is het klimaat mild en is er ruim voldoende water aanwezig. Dit zijn de basisvoorwaarden om kwaliteitswijnen te maken.

Streek:

Treviso

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?