icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Wijngaarden Colcgaua-vallei

Montes Twins red blend

€10,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze rode wijn heeft allerlei geuren en smaken: intens rijp zwart en rood fruit, zoals bramen, pruimen en vijgen, aangevuld met verleidelijke zoete specerijen als vanille en kruidnagel. Daarnaast geroosterde aroma’s, het resultaat van twaalf maanden op Franse eiken vaten. Afrondend met zachte tannines en levendige zuren.

Jaargang:

2020

Serveer suggesties:

Lekker bij entrecote, biefstuk van de haas, stoofpotjes, belegen kazen en bij lamsvlees.

Serveer temperatuur:

16-18° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

6 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Carménère en Syrah

Oppervlakte wijngaard:

51 ha.

Bodem samenstelling:

Vulkanische slibbodem, zand en leem

 

Achtergrond

Wijnhuis:

In 1987 was het Aurelio Montes en drie partners die het initiatief namen om een wijnbedrijf op te starten met als doel de volledige potentie van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Dat is inmiddels aardig gelukt, Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio werd recent nog gekozen tot meest invloedrijke wijnman van het land. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley, samen beslaan zij een oppervlakte van 600 ha. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en samen met zijn vader vormt hij een hecht en succesvol team.

Streek:

Colchagua-vallei. In het zuidelijke deel van de Rapel Valley in Chili, bevindt zich de wijnstreek Colchagua Valley. De wijngaarden in het hart van Colchagua Valley profiteren van een natuurlijke bescherming van het Andesgebergte aan de ene kant en de Grote Oceaan aan de andere kant. De temperatuur ligt gemiddeld tussen 14 °C en 32 °C, wat het ideale temperatuur voor de wijnbouw is. Deze wijnstreek staat bekend om sappige en geconcentreerde wijnen.

Het langgerekte wijnland Chili heeft een kustlijn van 4300 km lang en alleen het centrale gedeelte is geschikt voor de aanplant van wijndruiven.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden