icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
maison bouachon

Maison Bouachon La Tiare du Pape Blanc

€29,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Aangename geur van perzik, rijpe peer en iets exotisch. De smaak is vol, rond en krachtig met gedroogd fruit, milde zuren en een lange finale.

Jaargang:

2018

Serveer suggesties:

Lekker bij snoekbaars, tongfilet, kalfskrokketten, kalfsoester en als aperitief.

Serveer temperatuur:

8-10°C

Houdbaarheid na oogstjaar:

4 jaar

 

Wijngaard

Druif:

Grenache blanc, Clairette en Rousanne

Oppervlakte wijngaard:

18 hectare

Bodem samenstelling:

Kleihoudende kalksteen

Opbrengst per ha.:

46 hl

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Maison Bouachon

Streek:

In 1936 komt de eerste AOC van Frankrijk, mede door de expertise van Maison Bouachon tot stand. Het is niet verwonderlijk dat dit ‘AOC Châteauneuf du Pape' is. Het gebied heeft een rijke wijnhistorie en is in de middeleeuwen al geroemd en bekend bij de Paus, die in de zomerperiode zijn residentie had in dit gebied.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden