icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Paul Mas

Le Rosé par Paul Mas

€7,90

Serveren en proeven

Proefnotities:

Le Rosé heeft een vriendelijke lichtroze kleur, in de geur aroma’s van vers rood fruit. De smaak is fris, heerlijke fruitig met een zachte en plezierige afdronk.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Lekker bij alle schelp- en schaaldieren, gebakken en gegrilde visgerechten, vegetarische pizza, uientaart en perfect op het terras!

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

40% Grenache Gris, 20% Grenache Noir, 20% Pinot Gris, 10% Cinsault en 10% Caladoc

Oppervlakte wijngaard:

17 ha.

Bodem samenstelling:

zanderige bodem met wat klei en bedekt met stenen.

Opbrengst per ha.:

55 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Tegenwoordig bezit Domein Paul Mas meer dan 600 hectare wijngaarden en werkt samen met verschillende boeren waardoor ze nog eens 1312 hectare extra tot hun beschikking hebben. Dit maakt het mogelijk dat ze toegang hebben tot wel 40 verschillende druivensoorten, zowel lokaal als internationaal, evenals een ongelofelijk scala aan verschillende bodems in de Languedoc.

Streek:

Vin de Pays uit het zuiden van Frankrijk. Wijngaarden liggen rond de plaats Perpignan in de regio Roussillon. Het klimaat is Mediterraan en warm. De bodem bestaat uit zandsteen gemengd met gravel en kalkhoudende klei.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden