Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Donkerrode wijn met aroma’s van bessen en bramen. Een elegante, toegankelijke en zachte rode wijn. In de afronding een uiterst rond en vriendelijk karakter. |
Jaargang: |
2020 |
Serveer suggesties: |
Heerlijk als avondwijn, bij pastagerechten en bij kalfsvlees. |
Serveer temperatuur: |
14-16° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
3-4 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
merlot en cabernet sauvignon |
Oppervlakte wijngaard: |
65 ha. |
Bodem samenstelling: |
kleibodem met kalk. |
Opbrengst per ha.: |
60 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Vins Fins du Périgord is één van de grote spelers uit de Bergerac. Ze beschikken over de meest moderne bottelfaciliteit van de streek. |
Streek: |
In dit klassieke wijngebied langs de Dordogne in het zuiden van Frankrijk, heeft ook de moderne vinificatiemethode zijn intrede gedaan. Deze zorgt voor fruitige en toegankelijke wijnen. Aangeplante oude wijnstokken, voorheen gebruikt voor klassieke Bergerac wijnen, blijken ineens over ongekende kwaliteiten te beschikken. |