icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Le Haut Païs IGP. Périgord Cabernet /Merlot

Le Haut Païs IGP. Périgord Cabernet /Merlot

€6,95
€5,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Donkerrode wijn met aroma’s van bessen en bramen. Een elegante, toegankelijke en zachte rode wijn. In de afronding een uiterst rond en vriendelijk karakter.

Jaargang:

2020

Serveer suggesties:

Heerlijk als avondwijn, bij pastagerechten en bij kalfsvlees.

Serveer temperatuur:

14-16° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3-4 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

merlot en cabernet sauvignon

Oppervlakte wijngaard:

65 ha.

Bodem samenstelling:

kleibodem met kalk.

Opbrengst per ha.:

60 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Vins Fins du Périgord is één van de grote spelers uit de Bergerac. Ze beschikken over de meest moderne bottelfaciliteit van de streek.

Streek:

In dit klassieke wijngebied langs de Dordogne in het zuiden van Frankrijk, heeft ook de moderne vinificatiemethode zijn intrede gedaan. Deze zorgt voor fruitige en toegankelijke wijnen. Aangeplante oude wijnstokken, voorheen gebruikt voor klassieke Bergerac wijnen, blijken ineens over ongekende kwaliteiten te beschikken.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden