icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp

Le Haut Païs AC. Côtes de Bergerac moelleux

€6,50

Serveren en proeven

Proefnotities:

Bleekgeel getinte wijn met fris-fruitige  aroma's. Een hint van honing en een zekere rondheid. Zijn uitbundige, lichtzoete, frisse karakter maakt hem tot een perfect aperitief.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Combineert goed met pittige kazen, bij zoete nagerechten en als aperitief.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

sémillon

Oppervlakte wijngaard:

100 ha.

Bodem samenstelling:

kalk-mergelbodem

Opbrengst per ha.:

55 hl.

Organic met certificaat:

nee

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Vins Fins du Périgord is de grootste producent van Bergerac wijnen met een totaalproductie van 7 miljoen flessen per jaar en ze beschikken over de meest modernste bottelfaciliteit.

Streek:

Bergerac is een oud wijngebied wat altijd in de schaduw stond van Bordeaux maar inmiddels aan een eigen welverdiende tournee is begonnen. De streek heeft een rijke culinaire geschiedenis waarbij de eigen streekwijnen goed aansluiten.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden