icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp

Laurenz V. Singing Grüner Veltliner Laurenz und Sophie

€13,50

Serveren en proeven

Proefnotities:

Lichtgele, fonkelende kleur. Verleidelijke neus van citrusfruit en witte peper. In de smaak appel, peer en meloen, rond en toch fris, met kruidige tonen het geen heel typisch voor grüner veltliner is.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Diverse soorten visgerechten, salades en oosterse gerechten.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

2-3 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

grüner veltliner

Oppervlakte wijngaard:

16 ha.

Bodem samenstelling:

lössbodem

Opbrengst per ha.:

60 hl.

Organic met certificaat:

ja

 

Achtergrond

Wijnhuis:

In april 2005 besloot Laurenz Maria Moser V., afstammeling van de beroemde Oostenrijkse Lenz Moser wijnfamilie, zich geheel te wijden aan het produceren van Grüner Veltliner met de steun van twee partners

Streek:

Het Kremstal gebied heeft het ideale weersbeeld voor elegante, complexe wijnen: warme droge klimaat van de Pannonische Vlaktes ontmoet het gematigde, vaak vochtige Atlantische klimaat. De koele noordelijke winden zorgen voor verfrissende aromas terwijl het milde microklimaat van de Donau river de druiven laat rijpen tot laat in de herfst.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden