icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Douro

Kopke Porto Late Botteld Vintage 2016

€19,50

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze L.B.V. heeft een donkere paarse kleur. In de neus aroma’s van cassis, bessen, pruimen en chocolade. Ook de smaak wordt gekenmerkt door fruitaroma’s zoals jamfruit, cassis, de tannines zijn mooi rond en zacht. Verder heeft de wijn heeft een goede structuur afgerond met een intense afdronk.

Jaargang:

2016

Serveer suggesties:

Lekker in combinatie met kazen zoals Bleu de Bresse, Bleu d’Auvergne, Friese nagelkaas, Gorgonzola, diverse noten, chocolade en als digestief.

Serveer temperatuur:

12-14° C.

 

Wijngaard

Druif:

Blend van verschillende voorgeschreven druiven.

Oppervlakte wijngaard:

65 hectare

Bodem samenstelling:

leisteenbodem op ondergrond van graniet.

Opbrengst per ha.:

51 hl

Organic met certificaat:

nee

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Het porthuis Kopke werd in 1638 door Cristiano Köpke opgericht langs de Douro.

Streek:

De naam ‘port’ komt van de havenplaats Oporto, gelegen aan de monding van de rivier de Douro en van hieruit wordt de port over de gehele wereld verspreid. Echter, de druiven voor port staan 70 kilometer stroomopwaarts. Dit wijngebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder de ongenadig schijnende zon. Het gebied heeft een land klimaat met verzengend hete droge zomers en steenkoude natte winters. De bodem wordt gevormd door harde en ondoordringbare granietlagen en leisteen.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?