Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Door de lange rijping een bruinrode kleur. Zacht en rond van karakter met in de smaak en geur tonen van rozijnen, karamel en vanille. |
Jaargang: |
n.v.t. |
Serveer suggesties: |
Lekker in combinatie met romige kazen zoals brie, Camembert, diverse noten, chocolade en bij desserts. |
Serveer temperatuur: |
12-14° C. |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Blend van verschillende voorgeschreven druiven. |
Oppervlakte wijngaard: |
65 hectare |
Bodem samenstelling: |
leisteenbodem op ondergrond van graniet. |
Opbrengst per ha.: |
56 hl |
Organic met certificaat: |
nee |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Het porthuis Kopke werd in 1638 door Cristiano Köpke opgericht langs de Douro. |
Streek: |
De naam ‘port’ komt van de havenplaats Oporto, gelegen aan de monding van de rivier de Douro en van hieruit wordt de port over de gehele wereld verspreid. Echter, de druiven voor port staan 70 kilometer stroomopwaarts. Dit wijngebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder de ongenadig schijnende zon. Het gebied heeft een land klimaat met verzengend hete droge zomers en steenkoude natte winters. De bodem wordt gevormd door harde en ondoordringbare granietlagen en leisteen. |