icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Wijngaard Ferrari

Ferrari Maximum Brut

€24,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Aangename en verfrissende bubbel van de Chardonnay-druif. In de neus intens met tonen van rijp fruit, hazelnoot en brood. In de mond fris en rijk. De afdronk heeft aroma's van citrusfruit en minerale tonen.

Jaargang:

nvt

Serveersuggestie:

Lekker bij zalm, sushi, parelhoen, kip met salie en als aperitief. 

Serveertemperatuur:

8-10.° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

 

 

Wijngaard

Druif:

Chardonnay

Oppervlakte wijngaard:

90 ha.

Bodemsamenstelling:

Leisteen (500 meter boven zeeniveau)

Opbrengst per ha.:

61 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

De legende van Ferrari begon in 1902 met Giulio Ferrari, en zijn droom om een wijn te maken in Trentino die kon concurreren met de beste Franse Champagnes. Giulio was een pionier; hij was de eerste die aanzienlijke hoeveelheden Chardonnay in Italië aanplant. Hij begon een paar zeer geselecteerde flessen wijn te produceren, met een obsessieve aandacht voor kwaliteit. De derde generatie van de Lunelli-familie houdt de Ferrari-droom levend. Marcello, Matteo, Camilla en Alessandro leiden het bedrijf met als doel innovatie en traditie te combineren en Ferrari de hele wereld over te brengen als ambassadeurs van de Italiaanse Art of Living. Ze hebben een diepgaande band met het territorium en respect voor het land. Alle wijnen van Ferrari zijn Trento DOC en worden exclusief geproduceerd van druiven die op grote hoogte in Trentino worden geteeld met behulp van duurzame landbouwmethoden.

Streek:

Trentino, Italië

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden