icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Alsace

Famille Hugel Pinot Blanc Classic

€12,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Een volle, ronde en aromatische witte wijn. In de geur indrukken van citrus, groene appel, witte bloemen en limoen. In de smaak heeft deze Pinot Blanc frisse zuren, veel wit fruit en een lichte kruidigheid.

Jaargang:

2019

Serveersuggesties:

Lekker bij kalfsoesters, kabeljauw, gegrilde zeebaars, asperges en perfect als aperitief.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

100% pinot blanc

Oppervlakte wijngaard:

31 ha.

Bodem samenstelling:

klei-mergelbodem

Opbrengst per ha.:

74 hl.

Organic met certificaat:

nee

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Hugel is een naam die synoniem is met Elzas. Het door Hans Ulrich Hugel in 1639 in Riquewihr opgerichte familiebedrijf, waarvan de initialen nog steeds op het familiewapen staan, staat vandaag de dag bekend als een van de belangrijkste familiebedrijven in de wijnwereld.  

Streek:

Langgerekt wijngebied in het Noordoosten van Frankrijk. Dit gebied heeft zowel Franse als Duitse invloeden. De Vogezen beschermen dit unieke gebied tegen de vochtrijke invloed van de Oceaan. Hierdoor is de Alsace één van de droogste en zonrijkste gebieden van Frankrijk.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden