icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Domaine des Terres Rouges Cremant de Bourgogne

Domaine des Terres Rouges Crémant de Bourgogne

€16,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Bleekgeel van kleur. In de neus mineralig, iets van krijt en tonen van citrus. De wijn heeft een volle mousse en is lekker sappig met een rijke smaak. De afdronk is vol en intens.

Jaargang:

n.v.t.

Serveersuggesties:

Lekker bij chaource, garnalenkrokketten, bij krab en ideaal als aperitief.

Serveer temperatuur:

7-9° C.

 

Wijngaard

Druif:

Chardonnay

Oppervlakte wijngaard:

4 hectare

Bodem samenstelling:

Kalk en klei

Opbrengst per ha.:

41 hl

Organic met certificaat:

nee

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Ruim vijf jaar geleden besloot Jean-Yves Blanchard van zijn passie zijn werk te maken. Hij komt niet uit een wijnmakersfamilie en om te beginnen vanaf scratch moet je toch wat geld hebben. Inmiddels een dikke vijftiger, ging hij zijn droom waarmaken. Hij bouwde een nieuwe vinificatiehal met opslag voor vaten en flessen en kocht zelfs een oogstmachine. Inmiddels heeft hij ongeveer 11 ha. in bezit en is zijn zoon Bastien ook in het bedrijf gekomen. Jean-Yves verkocht tot nu toe slechts regionaal. Via-via kwamen we bij hem terecht en zijn we zijn eerste exportklant. Naast de Crémant de Bourgogne maakt hij ook Mâcon-Azé in diverse cuveés.

Streek:

Bourgogne, Mâconnais

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden