Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Een zuivere en karaktervolle geur van citrus en iets floraals. Deze Anjou-blanc heeft een intense frisse smaak met een exotisch tintje en geel fruit in de afronding. |
Jaargang: |
2020 |
Serveersuggestie: |
Lekker bij asperges, snoek, kip met calvados, kalfsbiefstuk en bij varkenshaas met vruchtencompote. |
Serveer temperatuur: |
8-10.° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
5-6 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
90% Chenin Blanc en 10% Sauvignon Blanc |
Oppervlakte wijngaard: |
25 ha. |
Bodem samenstelling: |
klei |
Opbrengst per ha.: |
61 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer bij Domaine Blouin. Het domein wordt gerund door het wijnmakersechtpaar Céline en Jean Christophe Blouin. |
Streek: |
Anjou, gevestigd tussen de Loire en de Layon. |