icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Port wijnkelder

Dalva 20 years old Tawny Port

€49,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze bijzondere port is een assemblage van een aantal oogstjaren die gemiddeld twintig jaar op het vat rijpt. Deze port met zijn tanige kleur, gekonfijt fruit en noten in de geur,  kruidig karakter met tonen van rozijnen, krenten en chocolade heeft een intense zachte smaak, een mooi gehalte aan zoet en een volle en rijke afdronk.

Serveer suggesties:

Lekker als aperitief, bij gerijpte kaas, chocola, gedroogd fruit, noten en diverse taartjes.

Serveer temperatuur:

12-14° C.

 

Wijngaard

Druif:

Touriga Nacional,Tinta Barroca, Touriga Francesca, Tinta Roriz en Cão

Oppervlakte wijngaard:

24 hectare

Bodem samenstelling:

leisteenbodem op ondergrond van graniet.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Traditionele Portshipper, daterend van 1862 met kelders in Vila Nova de Gaia. De wijnen zijn afkomstig van meerdere eigen Quinta’s in de Douro, waaronder de fameuze Quinta de Ventozelo. Met internationale reputatie voor de hoge kwaliteit Tawny (Aged en Colheita) en de zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. De vrouwelijke wijnmaker Ana Doro Beiroco bewaakt al 25 jaar de elegante huisstijl..

Streek:

De naam ‘port’ komt van de havenplaats Oporto, gelegen aan de monding van de rivier de Douro en van hieruit wordt de port over de gehele wereld verspreid. Echter, de druiven voor port staan 70 kilometer stroomopwaarts. Dit wijngebied wordt gekenmerkt door de steile oevers met moeilijk te bereiken terrassen langs de rivier waarbij de druivenstokken aangeplant staan onder de ongenadig schijnende zon. Het gebied heeft een land klimaat met verzengend hete droge zomers en steenkoude natte winters. De bodem wordt gevormd door harde en ondoordringbare granietlagen en leisteen.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?