icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Domaine La Provenquière

Cuvée Farniente Blanc IGP

€6.95
€6,45

Serveren en proeven

Proefnotities:

Aangename geur van rijp geel fruit en bloemen. In de smaak aangevuld met zacht tropisch fruit, mooie zuurbalans en plezierig in de afdronk.

Jaargang:

2020

Serveersuggesties:

Ideaal als aperitief, bij zachte kazen, salades en bij garnalen.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Marsanne, Chardonnay & viognier

Oppervlakte wijngaard:

150 ha.

Bodem samenstelling:

klein, grind

Opbrengst per ha.:

56 hl.

Organic met certificaat:

nee

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Het kasteel van Domaine La Provenquière dateert uit de 15e eeuw. Gelegen in Capestang op enkele kilometers van het Canal du Midi. Eigenaren van dit Domaine zijn Claude en Brigitte Robert. Dochter Marie Boularand is inmiddels ook werkzaam binnen het bedrijf.

Streek:

In het uiterste zuiden van Frankrijk, dicht tegen de Middellandse Zee, ligt het oude wijngebied Oc. De naam hiervan is afgeleid van de middeleeuwse naam Occitane. Deze streek baadt in het zonlicht en wordt doordrenkt met de geuren van cipressen en amandel- en olijfbomen.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden