icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Wijngaard Zuid Frankrijk

Cuvée Balthazar Syrah IGP

€8,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Rijke en kruidige rode wijn met tonen van zwarte kersen en zwarte bessen. In de smaak rond, kruidig en tonen van zoethout. De afdronk is intens met zachte tannines.

Jaargang:

2020

Serveer suggesties:

Lekker bij spareribs, bavette van de barbecue, bij shoarma, belegen kazen en als avondwijn.

Serveer temperatuur:

14-16°C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4-5 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Syrah

Oppervlakte wijngaard:

56 hectare

Bodem samenstelling:

klei mergel.

Opbrengst per ha.:

61 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Wijnmaker van Cuvée Balthasar is Pierrick Harang. Er is echter geen familiekasteel of uitgebreide wijngaarden, echter wel vijf generaties van wijnhandelaren en oenologen die allen dezelfde passie hebben om de beste wijnen te produceren. De wijnen van Pierrick Harang worden door ons zelf geïmporteerd.

Streek:

Languedoc-Roussillon.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden