Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Rijke en kruidige rode wijn met tonen van zwarte kersen en zwarte bessen. In de smaak rond, kruidig en tonen van zoethout. De afdronk is intens met zachte tannines. |
Jaargang: |
2020 |
Serveer suggesties: |
Lekker bij spareribs, bavette van de barbecue, bij shoarma, belegen kazen en als avondwijn. |
Serveer temperatuur: |
14-16°C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
4-5 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Syrah |
Oppervlakte wijngaard: |
56 hectare |
Bodem samenstelling: |
klei mergel. |
Opbrengst per ha.: |
61 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Wijnmaker van Cuvée Balthasar is Pierrick Harang. Er is echter geen familiekasteel of uitgebreide wijngaarden, echter wel vijf generaties van wijnhandelaren en oenologen die allen dezelfde passie hebben om de beste wijnen te produceren. De wijnen van Pierrick Harang worden door ons zelf geïmporteerd. |
Streek: |
Languedoc-Roussillon. |