icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp

Craggy Range Sauvignon Blanc Te Muna Road Vineyard

€14,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze Sauvignon Blanc heeft een bleekgele kleur met een groene hint. De geur toont impressies van jasmijn, nectarine en limoen. De smaak is intens en complex met tropisch fruit, een verkwikkende frisheid en een fijne afdronk.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Mooie combinatie met schaal- en schelpdieren. Heerlijk bij gerechten met zachte geitenkaas.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Sauvignon Blanc

Oppervlakte wijngaard:

56 ha.

Bodem samenstelling:

Alluviale kleibodem

Opbrengst per ha.:

46 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Craggy Range is genoemd naar de bergketen die bescherming biedt aan de wijngaarden. In 1997 startte de familie Peabody uit Australië hier hun wijnhuis. Ze waren weliswaar nieuw in het vak, maar met wijn waren ze goed bekend. Ze wilden Pinot Noir, Sauvignon Blanc maken en ook Syrah en rode "Bordeauxblend" maken. Voor hun project kwamen ze in contact met Steve Smith, de wijnbouwer die ooit de eerste Nieuw Zeelandse Master of Wine was geworden.

Streek:

Martinborough

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden