icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp

Craggy Range Chardonnay Kidnappers Vineyard

€18,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

De oogst wordt voor 60% handmatig gedaan. Een deel van de vinificatie vindt plaats in RVS vaten, het overige in barrique, waarvan 10% nieuw. De rijping die volgt, duurt  9 maanden. De wijn heeft een bleek gouden kleur, honing, frisse citrus en een licht mineralige smaak met een toets van meloen.

Jaargang:

2016

Serveer suggesties:

Lekker bij kalfsentrecote, salades met vis, kipgerechten en als aperitief.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Chardonnay

Oppervlakte wijngaard:

38 ha.

Bodem samenstelling:

Een ondergrond van klei.

Opbrengst per ha.:

42 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Craggy Range is genoemd naar de bergketen die bescherming biedt aan de wijngaarden. In 1997 startte de familie Peabody uit Australië hier hun wijnhuis. Ze waren weliswaar nieuw in het vak, maar met wijn waren ze goed bekend. Ze wilden Pinot Noir, Sauvignon Blanc maken en ook Syrah en rode "Bordeauxblend" maken. Voor hun project kwamen ze in contact met Steve Smith, de wijnbouwer die ooit de eerste Nieuw Zeelandse Master of Wine was geworden.

Streek:

Hawke's Bay

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden