Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Frisse elegante wijn met aanwezige noten van rood fruit, waar vooral aardbei en bessen de boventoon voeren. |
Korte omschrijving: |
Een verfrissend en mousserend feest. |
Serveer suggesties: |
Aperitief, frisse voorgerechten en visgerechten. |
Serveer temperatuur: |
8-10° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
2 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
58% Chardonnay, 35% Pinot Noir en 7% Vin Rouge. |
Oppervlakte wijngaard: |
18 ha. |
Bodem samenstelling: |
kalkhoudende kleigronden |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Gosset is het oudste champagne wijnhuis in de streek. Het huis is , opgericht in 1584. Om de natuurlijke aroma's van de wijn zo goed mogelijk te behouden, wordt door het huis Malolactische fermentatie zorgvuldig vermeden. |
Streek: |
Het Champagnegebied is de meest noordelijke wijnstreek van Frankrijk en wereldwijd bekend om zijn mousserende wijnen. De bodem is sterk kalkhoudend en daarom goed geschikt voor het verbouwen van druiven. |