icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Champagne Gosset

Champagne Gosset Grand rosé brut

€59,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Frisse elegante top champagne met aanwezige noten van rood fruit, waar vooral aardbei en bessen de boventoon voeren. In de smaak rijk en uiterst elegant met een aangename mousse.

Korte omschrijving:

Een verfrissend en mousserend feest.

Serveer suggesties:

Aperitief, frisse voorgerechten en visgerechten.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

58% Chardonnay, 35% Pinot Noir en 7% Vin Rouge.

Oppervlakte wijngaard:

18 ha.

Bodem samenstelling:

kalkhoudende kleigronden

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Gosset is het oudste champagne wijnhuis in de streek. Het huis is opgericht in 1584. Om de natuurlijke aroma's van de wijn zo goed mogelijk te behouden, wordt door het huis Malolactische fermentatie zorgvuldig vermeden.

Streek:

Het Champagnegebied is de meest noordelijke wijnstreek van Frankrijk en wereldwijd bekend om zijn mousserende wijnen. De bodem is sterk kalkhoudend en daarom goed geschikt voor het verbouwen van druiven.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?