icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Château du Grand Caumont

Château du Grand Caumont Blanc Corbières Blanc

€8,95
€8,45

Serveren en proeven

Proefnotities:

Een aangename geur van citrus en witte bloemen kenmerken deze wijn. 15% van de wijn heeft een lichte houttoets gekregen door rijping op het vat. In de smaak wederom geel fruit met een lichte houttoets en een zachte, licht filmende finale.

Jaargang:

2020

Serveersuggestie:

Lekker bij gegrilde courgette, snoekbaars, kip met calvados en als aperitief.

Serveer temperatuur:

8-10.° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3-4 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

60% Grenache Blanc en 40% Vermentino

Oppervlakte wijngaard:

100 ha.

Bodem samenstelling:

klei

Opbrengst per ha.:

59 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Château du Grand Caumont ligt in Lézignan, een hoog gelegen regio in de Corbières. De familie Rigal is al sinds 1906 eigenaar van dit fraaie Château. De totale oppervlakte die tot dit Château behoort is 140 ha. Hiervan is 100 ha. als wijngaard aangeplant

Streek:

Lézignan, Corbières

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?