Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Lichtgele witte wijn met frisse, fruitige en kruidige aroma's. In de neus een hint van honing, peer en perzik. Zijn uitbundige, friszoete en milde karakter maakt hem tot een perfect aperitief of begeleider van desserts. |
Jaargang: |
2020 |
Serveersuggesties: |
Lekker bij desserts, pittige kazen, Indische keuken en als aperitief. |
Serveertemperatuur: |
8-10° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
4-5 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Sémillon. |
Oppervlakte wijngaard: |
3 ha. |
Bodemsamenstelling: |
kalk-mergelbodem. |
Opbrengst per ha.: |
51 hl. |
Organic met certificaat: |
Biologisch |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Eigenaar Jean-Marie Huré is van oorsprong een ingenieur uit Noord-Frankrijk, doch heeft hij in de Dordogne zijn geluk gevonden. Vanuit zijn mooie antieke huis, boven op een heuveltop, kijkt hij uit over zijn wijngaarden van circa 15 hectare. |
Streek: |
Bergerac |