icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Château de Tourmentine

Château de Tourmentine AC. Bergerac Moelleux

€11,50

Serveren en proeven

Proefnotities:

Lichtgele witte wijn met frisse, fruitige en kruidige aroma's. In de neus een hint van honing, peer en perzik. Zijn uitbundige, friszoete en milde karakter maakt hem tot een perfect aperitief of begeleider van desserts.

Jaargang:

2020

Serveersuggesties:

Lekker bij desserts, pittige kazen, Indische keuken en als aperitief.

Serveertemperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4-5 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Sémillon.

Oppervlakte wijngaard:

3 ha.

Bodemsamenstelling:

kalk-mergelbodem.

Opbrengst per ha.:

51 hl.

Organic met certificaat:

Biologisch

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Eigenaar Jean-Marie Huré is van oorsprong een ingenieur uit Noord-Frankrijk, doch heeft hij in de Dordogne zijn geluk gevonden. Vanuit zijn mooie antieke huis, boven op een heuveltop, kijkt hij uit over zijn wijngaarden van circa 15 hectare.

Streek:

Bergerac

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?