icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Carneiro Tordo Alvarinho

Carneiro Tordo Alvarinho

€7,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze Alvarinho heeft een strogele kleur en kenmerkt zich tot typische aroma’s van acacia bloemen, kiwi en tropisch fruit. De mond is fris, sappig, ondersteund door een aangename zuurgraad. In de afronding fijn met een uitstekende smaakvastheid.

Jaargang:

2021

Serveersuggestie:

Lekker bij tarbot, schelvis, roodbaars, ajam ketjap, kip met Calvados, Vitello, Ardenner ham en perfect als aperitief.

Serveertemperatuur:

6-8.° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Alvarinho

Oppervlakte wijngaard:

16 ha.

Bodemsamenstelling:

graniet

Opbrengst per ha.:

56 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Familie Carneiro Wines. Wijnmaakster is Cristiana Carneiro.

Streek:

Vinho Verde, Noordwesten van Portugal. In het noorden wordt de grens met Spanje gevormd door de rivier Minho, zuidelijk eindigt het 900 km2  grote gebied net onder de stad Porto. De winters zijn erg vochtig en zacht. De zomers zijn droog en warm.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?