icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Carlos Serres DOC. Rioja tempranillo Organic

Carlos Serres DOC. Rioja Old Vines tempranillo

€7.50
€6,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Fluwelige wijn van het huis Carlos Serres. In de geur tonen van donker bosfruit, een tikje kruiden en iets van vanille. In de mond wordt dit aangevuld met een rijke complexe smaak met een fraaie balans en een levendige finale. 

Jaargang:

2021

Serveer suggesties:

Heerlijk bij een steak, een sappige hamburger, gegrilde ribstuk en bij belegen kazen.

Serveer temperatuur:

16-18° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3-4 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

100% tempranillo

Oppervlakte wijngaard:

100 ha.

Bodem samenstelling:

kalkrijke klei / mergel bodem.

Opbrengst per ha.:

45,5 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Aan het einde van de 19e eeuw zijn bijna alle wijnstokken in Europa aangetast door de phylloxera vastatrix en dit is desastreus voor de wijnhandel. De fransman Charles (later Carlos) Serres ontdekt dat het huidige Rioja gebied vrij blijft van deze schadelijke druifluis en sticht hier Bodegas Carlos Serres. Hij was daarmee ook het eerste bedrijf die wijnen exporteerde en daarmee Rioja internationaal op de kaart heeft gezet.

Streek:

Rioja

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?