Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Uitbundige neus, met frivool fruit, verse aardbei en pompelmoes met een kruidig randje. Rond en sappig, met fijne kruiden, zacht rood fruit en rijpe sinaasappel. De afdronk is intens en zacht. |
Jaargang: |
2022 |
Serveer suggesties: |
Gebakken gamba’s, tonijncarpaccio, gegrilde coquille, Thais en bij stevige visgerechten. |
Serveer temperatuur: |
8-10° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
2 JAAR |
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
Grenache Noir, Viognier en Muscadet Sec |
Oppervlakte wijngaard: |
19 ha. |
Bodem samenstelling: |
zanderige bodem met wat klei en bedekt met stenen. |
Opbrengst per ha.: |
48 hl. |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Direct aan de ingang van het beroemde Canal du Midi en gelegen aan het Bassin de Thau, bij Cap d'Agde, vinden we de coopérative van Richemer, een samenwerkingsverband van zo'n 300 wijnboeren. Het idyllische plaatsje Marseillan staat bekend om de vele nabijgelegen mossel- en oesterkwekerijen en het zal u dan ook niet verbazen dat met name de witte wijnen van uitstekend niveau zijn en goede begeleiders van vis en zeevruchten. |
Streek: |
Côtes de Thau |