icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Cantina di Negrar 'Le Preare' IGT 'Lastone'

Cantina di Negrar Lastone Rosso

€7,50

Serveren en proeven

Proefnotities:

Aangename volle rode wijn met aroma's van zwarte kersen en pruimen. In de smaak ondersteund door kruiden en een lichte houttoon. De afronding is verfijnd met zachte tannines. 

Jaargang:

2017

Serveer suggesties:

Heerlijk bij spaghetti bolognese, lasagne, bieflappen en als avondwijn.

Serveer temperatuur:

18-20° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4-5 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

60% corvina veronese, 30% rondinella, 10% croatina

Oppervlakte wijngaard:

4 ha.

Bodem samenstelling:

Zanderig, rijk aan kalksteen

Opbrengst per ha.:

90 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregio's en de leden worden juist aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen.

Streek:

Afkomstig van de heuvels rondom de befaamde historische plaats Verona aan de rivier de Adige. Al eeuwenlang een plek waar wegen en water mensen samen brengen om nieuws, kennis en producten te delen. De hier aanwezige druivenstokken zijn dan ook afkomstig uit alle windstreken en vinden een warm onthaal in de vruchtbare aarde. Die verscheidenheid en warmte geven zij met gulheid terug in de vorm van wijnen die, net als de Italiaanse operaÆs, open staan voor de wereld, met een bijzonder warm en toegankelijk karakter.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden