icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Ca'del Prato Lugana

Ca'del Prato Lugana

€13,95

Serveren en proeven

Proefnotitie:

Elegante witte wijn met in de neus tonen van abrikozen en amandelen. In de smaak is de wijn vol, sappig en delicaat. Deze Lugana heeft een fijne zuurgraad en een verfrissende en lange afdronk.

Jaargang:

2020

Serveer suggesties:

Te combineren met kalfsgehakt, mosselen, snoekbaars, quiche en als aperitief.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

2-3 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Trebbiano di Lugana

Oppervlakte wijngaard:

31 ha.

Bodem samenstelling:

Kleigrond

Opbrengst per ha.:

55 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Ca' del Prato is een samenwerking met Emiliano Rossi, de toonaangevende oenoloog uit het Lugana gebied, en verschillende kleine wijnbouwers uit de regio

Streek:

Italië, Lugana

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden