icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Cà dei Frati Brolettino DOC Lugana

Cà dei Frati Brolettino DOC Lugana

€24,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Topwijn uit Lugana. De complexiteit van deze wijn komt ten volle tot uiting. De neus is rijk aan rijp fruit (perzik en gele appels) en wilde rozenblaadjes. Daarnaast hints van verse balsamico. Vol en goed gestructureerd in de mond, desondanks blijft de frisheid en elegantie altijd behouden.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Ideaal bij een stevige wintersoep, een gerecht met bonen, pastagerechten met witte sauzen, wit vlees en gevogelte en bij romige visgerechten.

Serveer temperatuur:

10-12° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Turbiana

Oppervlakte wijngaard:

15 hectare

Bodem samenstelling:

van alluviale oorsprong met kalkhoudende klei

Opbrengst per ha.:

45 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

In 1939 verhuisde Felice Dal Cero naar een huis in Lugana di Sirmione, overtuigd van het potentieel van dit wijngebied. Uit documenten blijkt dat Cà dei Frati reeds bestond in 1782, toen bekend als het huis met een wijnkelder in Lugana", genoemd naar de plaats van de broeders. Mede dankzij Felice’s zoon Pietro werd in 1969, na 30 jaar intensieve arbeid in de wijngaarden en de kelder, de DOC opgericht en bottelde Pietro zijn eerste Lugana Casa dei Frati. Het milde klimaat van het Gardameer is één van de belangrijkste factoren die ervoor zorgen dat er zo een hoge kwaliteitswijnen geproduceerd kunnen worden. De Pelér wind die neerstrijkt over de Riva del Garda zorgt voor een grote variëteit aan temperaturen waardoor het karakter van de druiven volledig tot zijn recht komt

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden