icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Buena Vista Carneros Chardonnay

Buena Vista Carneros Chardonnay

€24,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Volle en stevige Chardonnay uit het wijngebied Carneros. In de neus tonen van vanille, rijpe perzik en vanille. In de smaak rond, romig en veel structuur. De afdronk is rijk en intens.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Lekker bij kalfsvlees, varkensrollade, zalmgerechten en bij romige kazen.

Serveer temperatuur:

10-12° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Chardonnay (De wijn is op hout-gelagerd voor 11 maanden)

Oppervlakte wijngaard:

14 hectare

Bodem samenstelling:

goed gedraineerde vlakke en kalkrijke bodem

Opbrengst per ha.:

48 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Buena Vista Winery heeft een kleurrijke historie. De oprichter was Agoston Haraszty, een ondernemende en excentrieke pionier. Hij heeft in 1857 Buena Vista op de kaart gezet. Buena Vista is de oudste ‘premium winery’ van Californië. Sinds begin deze eeuw is de Fransman Jean Claude Boisset de eigenaar van dit prachtige huis. Na een enorme renovatie heeft hij het bedrijf weer in oude glorie hersteld.

Streek:

Het wijngebied Carneros ligt gedeeltelijk in de Napa Valley en Sonomo County. Dit laatste deel ligt in het noordelijke gedeelte van Californië en heeft een wat koeler klimaat.  

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden