icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp

Bodegas Piedemonte Gamma Range Blanco

€5,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

In de neus tonen van tropisch fruit en bloemige aroma's. De afdronk is harmonieus met zachte zuren en een licht zoetje.

Jaargang:

2020

Serveer suggesties:

Heerlijk als aperitief, bij kruidige kazen en bij Aziatisch eten.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Macabeo, Chardonnay, Moscato

Oppervlakte wijngaard:

30 ha.

Bodem samenstelling:

Bestaat uit losse kleine kiezels, goed gedraineerd

Opbrengst per ha.:

32,5 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Piedemonte is een relatief jong en modern bedrijf in Navarra. Het is in 1992 opgericht door een aantal wijnbouwers die samen de krachten wilden bundelen. De naam komt van de geografische zône 'Piedemonte de Tafalla - Olite' waarin zowel de wijngaarden als het wijnbedrijf liggen.

Streek:

Het gebied Navarra ligt tussen de Pyreneeën en Ribera de Navarra, in het oosten de berg Ujué en in het westen de heuvels langs de Cidacos rivier. Het klimaat is continentaal Mediterraan, dit geeft warme droge zomers met koude winters.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden