Bodegas Balbás Barrica 5 D.O. Ribera del Duero

  • Spanje
  • Droog
€ 11,95

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

Intense geur van kersen, bramen en vanille. In de smaak rijpe kers en zwartfruit, cacao, ondersteund door een duidelijke, maar zachte vanilletoets. De balans tussen sap, tannine en hout is prachtig. De afdronk is vol met een mooi lichte kruidigheid en een aangenaam zacht mondgevoel.

Jaargang:

2020

Serveersuggesties:

Lekker bij hachee, zwezerik, entrecote en bij belegen kazen.

Serveertemperatuur:

16-18° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4-5 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

100% Tempranillo

Oppervlakte wijngaard:

50 ha.

Bodemsamenstelling:

klei, kalksteen

Opbrengst per ha.:

32 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Met recht een traditioneel wijnbedrijf, want één van de oudste Bodegas in de Ribera del Duero. Balbás is de familienaam sinds 1777 (!) en inmiddels staat de 6e generatie, de achter-achter kleinzoon van de oprichter, Juan José Balbás aan het roer. Hij was zelf één van de 8 oprichters van de D.O., die bestaat sinds 1982 en inmiddels internationaal gezien wordt, naast Rioja, als het kwalitatief mooiste wijngebied voor rood in Spanje.  Balbás is zonder twijfel één van de meest onderscheiden Bodega’s uit de D.O. Ribera del Duero. Prachtige, geconcentreerde, intense Ribera’s die u als wijnliefhebber absoluut moet proeven.

Streek:

De Ribera del Duero ligt in het noordwesten van Spanje en is gezegend met een combinatie van terroir, microklimaat en een inheemse druivensoort waarvan uitstekende en complexe rode wijnen gemaakt kunnen worden. Op deze hoogte geeft Tempranillo verfrissend zure druiven met dunne schillen, die daardoor zorgen voor wijnen die zowel jong als als Gran Reserva heerlijk smaken. Na toekenning van de D.O. in 1982 werden veel wijngaarden herplant en alle soorten bodega's, variërend van kleine familiebedrijven tot grote coöperaties en wijndomeinen, begonnen te investeren in moderne vinificatietechnologie. Deze nieuw verworven collectieve kennis heeft een enorm effect gehad op de kwaliteit van de wijn, die nu over de gehele wereld wordt geëxporteerd.

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?