icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Piemonte

Bel Colle Piemonte Rosso Passo del Gallo

€5,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Een volle en delicate wijn waarbij de zwarte kersen en pruimen ondersteund worden door kruiden en een lichte houttoon. In de mond een verfijnde afronding met zachte tannines.

Jaargang:

2020

Serveer suggesties:

Heerlijk bij gegrilde vleesgerechten, gekruide gerechten, belegen kazen en bij een rijkgevulde lasagne.

Serveer temperatuur:

16-18° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

Nebbiolo, Barbera, Albarossa en Shiraz

Oppervlakte wijngaard:

45 ha.

Bodem samenstelling:

zanderig, rijk aan kalksteen.

Opbrengst per ha.:

80 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Ongeveer vijfenveertig jaar geleden richtten de broers Franco en Carlo Pontiglione en Giuseppe Priola de Bel Colle op. Sinds 2015 eigendom van de familie Bosio van Santo Stefano Belbo. De basis van het ideologische begrip dat ons werk inspireerde, was het hedonistische concept van het produceren van kwaliteitswijnen die de lokale gebruiken respecteren en tegelijkertijd voldoen aan de smaak van de consument. 

Streek:

Het prachtige wijngebied Piemonte ligt in de noordwestelijke hoek van Italië, in de schaduw van de Alpen. Dit bijzondere gebied is niet alleen wereldwijd bekend om wijnen als Barolo, maar ook om zijn keuken, met culinaire heerlijkheden als de truffel. Hoewel Turijn de hoofdstad is, zijn Asti en Alba de belangrijkste wijnsteden.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden