icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Bodegas San Alejandro Baltasar

Baltasar Gracián Blanco de Hielo DO Calatayud

€11,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

De geur is rijk met abrikoos, perzik en tikje exotisch en de smaak is zacht en zwoel met een fraaie balans tussen de zachte zuren en het rijke zoet.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Lekker bij Pecan pie, plumppudding, spekkoek, pittige kazen en als aperitief.

Serveer temperatuur:

8-10 C

Houdbaarheid na oogstjaar:

4-5 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

viura

Oppervlakte wijngaard:

8 hectare

Bodem samenstelling:

Bodem is vooral leisteen en gravel.

Opbrengst per ha.:

27 hl

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Bodegas San Alejandro (kortweg BSA) is het meest onderscheiden wijnbedrijf in de competities 'Grenache du Monde' en hun specialiteit laat zich dan ook al snel raden: de wijndruif garnacha (grenache). Het heeft dan ook een aantal unieke punten: een aantal topwijnmakers en adviseurs, waarvan Jean-Marc Lafage van Domaine Lafage er eentje is, het heeft de hoogste gelegen wijngaarden van Spanje en daardoor een lang groeiseizoen en groot is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht, de laatste oogst van Europa, zeer oude en gezonde wijnstokken (tussen 35 en 100 jaar) en het ligt in het innoverende en unieke wijngebied Calatayud.

Streek:

Calatayud is een oude DO en ligt in het noordoosten van Spanje. De wijngaarden zijn de hoogst gelegen van Spanje en liggen tussen de 550 en 1040 mtr. boven zeeniveau. Het klimaat is continentaal met hete zomers en koude winters en weinig neerslag met een gemiddelde van slechts 350 mm. per jaar. Het verschil tussen dag- en nachttemperatuur is groot en het groeiseizoen is erg lang en de opbrengst per ha. is zelfs de laatste van Europa. In dit wijngebied staan dan ook zeer oude maar kerngezonde vooral garnacha (=grenache) wijnstokken. Om in aanmerking te komen voor de DO Calatayud moeten de garnacha stokken minimaal 35 jaar oud zijn.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden