icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Domaine Chanier

Atmosphere Val de Loire IGP Sauvignon blanc

€6,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze witte wijn heeft een bleekgele kleur en de typische neus van sauvignon met aroma’s van kruisbessen, citrus en buxus. De smaak is fris met wederom tonen van citrus en kruisbes. Aangename Sauvigon Blanc voor een prima prijs!

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Perfect als aperitief, bij geitenkaas, garnalen en bij schaal- en schelpdieren.

Serveer temperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

sauvignon blanc.

Oppervlakte wijngaard:

39 hectare

Bodem samenstelling:

klei en kiezelachtige bodem

Opbrengst per ha.:

68 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Maison Pierre Chainier is een familie bedrijf en sinds de 60er jaren gevestigd in Amboise aan de Loire. De roots van vader Chainier liggen in de Bordeaux regio, terwijl die van moeders kant in de Cognac regio liggen. Men heeft de beschikking over 180 ha. wijngaarden met een aantal eigen Châteaux en Domaines. Daarnaast heeft men langdurige relaties met telers waar men geselecteerde druiven koopt.

Streek:

De Loire is met een lengte van meer dan 1000 km. de langste rivier van Frankrijk. Het ontspringt in de Ardèche en met een ruime bocht komen we langs Sancerre en Pouilly sur Loire, Orleans, Tours en Nantes om uiteindelijk in de Atlantische Oceaan te stromen. Het heeft meerdere wijngebieden op de oevers waarvan de meeste in het westelijke gedeelte liggen.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden