icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
domaine chanier

Atmosphere AC. Rosé d'Anjou

€6,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Aangename halfzoete rosé uit het hart van de Loire vallei. De fraaie roze kleur en het vriendelijke karakter heeft al generaties lang liefhebbers die elk voorjaar uitkijken naar de eerste zonnestralen om te genieten van een koel glas Rosé d'Anjou. In de neus tonen van zomerfruit. De smaak is zacht en aangenaam zoet.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Lekker bij kruidige gerechten, pittige salades en perfect op het terras!

Serveer temperatuur:

6-8° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

2 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

grolleau, cabernet franc, cabernet sauvignon

Oppervlakte wijngaard:

37 hectare

Bodem samenstelling:

mergelbodem.

Opbrengst per ha.:

85 hl

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Maison Pierre Chainier is een familie bedrijf en sinds de 60er jaren gevestigd in Amboise aan de Loire. De herkomst van vader Chainier liggen in de Bordeaux regio, terwijl die van moeders kant in de Cognac regio liggen. Men heeft de beschikking over 180 ha. wijngaarden met een aantal eigen Châteaux en Domaines. Daarnaast heeft men langdurige relaties met telers waar men geselecteerde druiven koopt.

Streek:

Anjou is de naam van een oude Franse provincie, die overeenkomt met het huidige departement Maine-et-Loire rond de stad Angers (regio Pays de la Loire). Het gebied wordt doorkruist door de rivier de Loire. De nabijheid van de Atlantische Oceaan tempert de extreme temperatuur en zorgt voor voldoende neerslag.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden