icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Wijngaard Aromo Chili

Aromo Reserva Privada Malbec

€8,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze rode wijn van de Malbec-druif heeft een paarsrode kleur. In de neus tonen van gerijpt rood fruit zoals kersen, aardbeien en specerijen. De wijn in intens in de smaak met tonen van gerijpt fruit en zachte tannines. In de afdronk mokka, koffie en opnieuw wat specerijen.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Lekker bij spareribs, ossenhaas, lamsgehakt, bieflappen en bij Groningse droge worst.

Serveer temperatuur:

16-18

Houdbaarheid na oogstjaar:

5 jaar

 

Wijngaard

Druif:

malbec

Oppervlakte wijngaard:

36 hectare

Bodem samenstelling:

Klei en kiezels

Opbrengst per ha.:

76 hl

 

Achtergrond

Wijnhuis:

In 1922 had de Franse familie Estansan bij het stichten van Viña El Aromo al in de gaten dat de Maule Valley een enorme potentie had voor het verbouwen van perfecte druiven voor topkwaliteit wijnen. Vanaf 1940 komt het estate in handen van de Chileen Victor Henriquez Solar, een vermaard druiventeler en vader van de huidige directeuren. Zij zorgen ervoor dat het Estate uitgroeit tot een modern wijnbedrijf met 300 hectare aan wijngaarden. Inmiddels is het wijnbedrijf uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke familiebedrijven van Chili.

Streek:

Het langgerekte wijnland Chili heeft een kustlijn van 4300 km lang en alleen het centrale gedeelte is geschikt voor de aanplant van wijndruiven. De Maule Valley is één van de zuidelijke gebieden en kenmerkt zich door de enorme diversiteit in microklimaten en bodemsoorten. Het gevolg hiervan is een breed aanbod in wijntypes.

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?