icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Aromo Private Reserve DO. Syrah

Aromo Private Reserve DO. Syrah

€7,45

Serveren en proeven

Proefnotities:

Donker gekleurde wijn met een paarse gloed. In de geur direct het gerijpte zwarte fruit gevolgd door een lichte pepertoon. De smaak is vol en rond. Naast het overdadige zwoele fruit ook tonen van gebrande koffie en zachte tannines.

Jaargang:

2020

Serveer suggesties:

Bij biefstuk, hachee, varkenszwezerik en lekker bij Groningse droge worst.

Serveer temperatuur:

16-18 ° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4-5 jaar

 

Wijngaard

Druif:

Syrah

Oppervlakte wijngaard:

125 ha.

Bodem samenstelling:

Vulkanische slibbodem, zanderig

Opbrengst per ha.:

60 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

In 1922 had de Franse familie Estansan bij het stichten van Viña El Aromo al in de gaten dat de Maule Valley een enorme potentie had voor het verbouwen van perfecte druiven voor topkwaliteit wijnen. Vanaf 1940 komt het Estate in handen van de Chileen Victor Henriquez Solar, een vermaard druiventeler en vader van de huidige directeuren. Zij zorgen ervoor dat het Estate uitgroeit tot een modern wijnbedrijf met 300 ha wijngaarden.

Streek:

Het langgerekte wijnland Chili is ruim 4000 km lang en alleen het centrale gedeelte is geschikt voor de aanplant van wijndruiven. De Maule Valley is één van de zuidelijke gebieden en kenmerkt zich door de enorme diversiteit in microklimaten maar ook verschillende bodemsoorten en dit zorgt voor een breed aanbod aan wijntypes.

"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden