Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Deze rode wijn is gemaakt van de Zweigelt-druif en komt van vijftig jaar oude wijnstokken. In de neus tonen van rood fruit, groene kruiden en een vleugje vanille. De afdronk is uiterst vriendelijk en sappig. |
Jaargang: |
2020/2021 |
Serveer suggesties: |
Hongaarse Goulash, kalfsstoofpotje, gebakken kalfszwezerik, lasagne en als avondwijn. |
Serveer temperatuur: |
14-16° C. |
Houdbaarheid na oogstjaar: |
4 JAAR |
Wijngaard |
|
Druif: |
Zweigelt |
Oppervlakte wijngaard: |
16 ha. |
Bodem samenstelling: |
Löss |
Opbrengst per ha.: |
51 hl. |
Organic met certificaat: |
AB Agriculture Biologic |
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Het wijnhuis Huber is gelegen in het hart van Strass in het Strassertal en is één van de oudste wijnhuizen in de Kamptal regio. Met ingang van 2017 zijn alle wijnen van dit huis biologisch gecertificeerd. |
Streek: |
Niederösterreich |