icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin icon-whatsapp
Armin Huber Strass

Armin Huber Strass Grüner Veltliner Kamptal DAC

€9,95

Serveren en proeven

Proefnotities:

Typische Grüner Veltliner uit Kamptal met in de geur tonen van grapefruit, appel en witte peper. De wijn heeft een sappig en rond mondgevoel met een levendig fris-fruit-zuurspel. De groene fruittonen domineren met een mooie elegante en mineralige toets.

Jaargang:

2022

Serveersuggesties:

Heerlijk als aperitief, bij asperges, salades en bij lichte visgerechten zoals kabeljauw en rode poon.

Serveertemperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3 JAAR

 

 

Wijngaard

Druif:

Grüner Veltliner

Oppervlakte wijngaard:

16 ha.

Bodem samenstelling:

Löss

Opbrengst per ha.:

61 hl.

Organic met certificaat:

AB Agriculture Biologic

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Het wijnhuis Huber is gelegen in het hart van Strass in het Strassertal en is één van de oudste wijnhuizen in de Kamptal regio. Met ingang van 2017 zijn alle wijnen van dit huis biologisch gecertificeerd.

Streek:

Kamptal

Henk Vlot - Buitenpost
"Wijnhuis Machiel heeft niet alleen een mooie collectie wijnen, maar Machiel Helmus kan met zijn kennis van smaken uitstekend een passende wijn bij elke gerecht adviseren. Goede wijn behoeft geen krans en Machiel heeft goede wijn genoeg."
Henk Vlot - Buitenpost
Dorenda Borger - Opende
"Voor elk moment heerlijke wijn. Ik ben erg tevreden met de suggesties en de kwaliteit van Wijnhuis Machiel. "
Dorenda Borger - Opende
"Hoe heerlijk is het om een vertrouwd adres voor je favorieten wijnen in de buurt te hebben. Geen miskopen meer, want Machiel weet wat je lekker vindt en heeft een kwaliteit wijnen die passen bij je gerechten en bij je smaak. Een vertrouwd adres en een aanwinst voor ons dorp. "
Saskia de Valois - Surhuisterveen
Annamarije Zondervan
"Een uitstekende en klantgerichte service. Voor iedere gelegenheid weet Machiel een passende wijn te vinden. Ook voor leuke geschenken of een wijnproeverij ben je hier aan het juiste adres."
Annamarije Zondervan - Surhuisterveen
Bienze IJlstra
"Bij Wijnhuis Machiel koop je eerste klas topwijnen. Een vertrouwd adres met een zeer uitgebreid assortiment en uitstekende klantgerichte service! Ook aan te bevelen zijn de wijnproeverijen van Machiel met fantastische wijnen en culinaire hoogstandjes."
Bienze IJlstra - Augustinusga
André de Jong
"Ik hou van koken en van lekker eten, met een voorkeur voor de Italiaanse keuken. Machiel Helmus weet altijd mooie, verrassende bijpassende (Italiaanse) wijnen te vinden. Nog nooit ben ik teleurgesteld! Een mooi assortiment, een goed advies en een praatje aan het eind van de werkweek bij Machiel is een mooi begin van mijn weekend!"
André de Jong - Surhuisterveen

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplichte velden

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?