Vite Colte Gavi DOCG Aureliana

  • Italië
  • Droog
€ 9,95 € 10,50

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

Aangename en elegante witte wijn gemaakt van de Cortese-druif. De wijn heeft aroma’s van bloemen en rijp wit fruit. In de smaak ondersteund met een frisse zuurbalans en plezierig karakter.

Jaargang:

2021

Serveersuggesties:

Uitstekend als aperitief, bij visgerechten en bij schaal- en schelpdieren.

Serveertemperatuur:

8-10° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

3-4 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

cortese

Oppervlakte wijngaard:

6,5 ha.

Bodem samenstelling:

kalkhoudende mergelbodem

Opbrengst per ha.:

50 hl.

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Het prachtige wijnhuis Vite Colte ligt in het hart van Piemonte, namelijk in het dorpje Barolo. Met gepassioneerde medewerkers worden hier wijnen voor de lokale en de internationale markt gemaakt. Kwaliteit staat daarbij voorop. Hun bedrijfsfilosofie is helder: alleen wijnen met DOC en DOCG classificaties. De moderne wijnmakerij staat symbool voor een vooruitstrevend bedrijf in beweging met tegelijkertijd ongelooflijk veel passie en respect voor de rijke, ambachtelijke geschiedenis van de streek. Dit alles wordt aangestuurd vanuit het wijndomein gelegen te midden van de wijngaarden in Barolo; zo heeft Vite Colte haar wortels letterlijk en figuurlijk in de wijn.

Streek:

Piemonte betekent 'aan de voet van de bergen'. Een toepasselijke naam, want het gebied ligt aan de voet van de Alpen. Het gebied rond Turijn is een belangrijk industrie­gebied. Hierdoor valt de wijnbouw niet zo op. Toch is het een van de belangrijkste wijngebieden van Italië. Naast bekende DOCG wijnen als Barolo, Barbaresco en Moscato d'Asti komen ook prettige geprijsde DOC wijnen voor.

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?