Varvaglione Salice Salentino Puglia

  • Italië
  • droog
€ 15,50

Advies nodig?

Neem dan snel contact met ons op.

Wij zijn 24/7 bereikbaar.

0512-361951
info@wijnhuismachiel.nl
  • ideal
  • bancontact
  • bancontact
  • visa
  • MasterCard

Serveren en proeven

Proefnotities:

Deze Italiaans is donkerrood van kleur. In de geur rijpdonker fruit, tonen van cacao, vanille en koffie. In de smaak komt het rijpe donkere fruit wederom terug, ondersteund door een mooie balans van rijpe tannine en fijne zuren.

Jaargang:

2019

Serveer suggesties:

Als avondwijn, bij charcuterie, Friese droge worst en bij belegen kazen.

Serveer temperatuur:

16-18°C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

6-7 JAAR

 

Wijngaard

Druif:

negroamaro & malvasia nera

Oppervlakte wijngaard:

14 ha.

Bodem samenstelling:

klei

Opbrengst per ha.:

36 hl.

Organic met certificaat:

nee

 

Achtergrond

Wijnhuis:

Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo, malvasia en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden.

Streek:

Puglia is het Zuid-Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog.

BEN JE 18
JAAR OF OUDER?